CATEGORIE

Welk type account moet ik kiezen bij DEGIRO?

Als je wilt beginnen met beleggen dan is DEGIRO een uitstekende betrouwbare en veilige broker. De broker valt onder de Europese wetgeving (BaFin). Je beleggingen zijn daardoor goed beschermd. Daarnaast rekent DEGIRO lage transactiekosten. Je kunt zelfs eenmaal per maand, onder bepaalde voorwaarden, gratis ETF’s kopen. Als je besluit te gaan beleggen bij DEGIRO dan kun je kiezen tussen twee verschillende account type.

DEGIRO account types

Zodra je een account aanmaakt bij DEGIRO krijg je de keuze tot het aanmaken van een Standaard profiel of Custody profiel. De verschillen op een rij:

StandaardCustody
Lage transactiekosten
DividendverwerkingGratis€1,00 + 3% van dividend
(maximaal 10%)
CouponverwerkingGratis€1,00 + 0,10% van coupon
(maximaal 10%)
Realtime koersen
Debet geld
Aandelen, obligaties, trackers en fondsen
Effecten kunnen worden uitgeleend
Short gaan
Handel in Turbo’s, Speeders en Sprinters
Handel in derivaten
Standaard tarievenCustody tarieven
Peildatum: mei 2022

Standaard account

Met een Standaard account geef je toestemming om je effecten uit te lenen. Dit wordt gedaan om het short gaan te faciliteren. Aan het uitlenen van effecten zijn (zeer kleine) risico’s verbonden. Wil je ook deze kleine risico’s afdekken, kies dan voor een Custody account. Het standaard account kent vier verschillende profielen. Standaard zal het account geopend worden in het Basic profiel.

Basic

Met het Basic profiel heb je toegang tot alle financiële producten, behalve derivaten, debet geld en debet effecten (leningen).

Active

Met het Active profiel krijg je na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot alle financiële producten. Daarbij kun je tot een waarde van 33% gebruik maken van debet geld. Daarnaast kun je tot 50% van de waarde short gaan.

Trader

Met het Trader profiel krijg je na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot alle financiële producten. Daarnaast kun je tot een waarde van 70% gebruik maken van debet geld. Voor het short gaan geld geen limitatie.

Let op! Met het gebruik van marge kun je met meer geld beleggen dan dat je daadwerkelijk zelf hebt gestort. Je leent in feite geld van de broker en kunt gebruik maken van een hefboom. Dit is uiteraard niet gratis, je betaald hiervoor debetrente. Daarnaast brengt dit verhoogt risico met zich mee. Weet wat je doet!

Custody account

Kies je bij het aanmaken van een account voor het Custody profiel, dan kunnen je effecten niet worden uitgeleend. Daarnaast is het handelen in derivaten en hefboomproducten niet mogelijk. Ook het handelen met debet geld en debet effecten (short gaan) is niet mogelijk. Als vergoeding betaal je iets meer kosten over het ontvangen van dividend en bij de couponverwerking.

Type account wijzigen: Standaard omzetten naar Custody

Houd er rekening mee dat het omzetten van een standaard account naar een custody account niet mogelijk is. Het is niet mogelijk om tussen het standaard en custody profiel te wisselen nadat het account is geactiveerd. Maak vooraf dus een weloverwogen keus!

Reacties

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest