Mijn broker: DEGIRO

Een betrouwbare en veilige broker is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je geld veilig is. Beursbelegger belegt zelf met DEGIRO en heeft hier goede ervaringen mee. DEGIRO is de grootste online executie-only broker in Europa, voldoet aan alle richtlijnen en heeft erg lage transactiekosten.

Zoals je misschien al eens hebt gelezen: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel) van je inzet verliezen. Zorg er dan ook voor dat je weet wat je doet. Goed beleggen is geen gokken!

Waarom kies ik voor DEGIRO?

 • Europese broker: DEGIRO valt onder de Duitse wetgeving en toezicht, de BaFin.
 • Bewaarbedrijf: DEGIRO zorgt ervoor dat je beleggingen veilig worden bewaard in een bewaarbedrijf en zijn beschermd in het geval van een faillissement.
 • Lage kosten: Bij DEGIRO betaal je lage kosten voor elke transactie. Daarnaast betaal je geen kosten voor dividendverwerking (bij een basic account) of voor het aanhouden van je beleggingen. Je betaalt enkel aansluitkosten en valutakosten voor exchanges.
 • Kernselectie: DEGIRO heeft veel ETF’s in de kernselectie. ETF’s in deze kernselectie kunnen eenmaal per maand zeer goedkoop gekocht of verkocht worden. Je betaalt enkel een vast tarief voor handlingskosten en geen transactiekosten bij de aan- of verkoop van de ETF. Er gelden wel wat voorwaarden, die lees je hier;
 • Beleggingsplatform: Via het gebruiksvriendelijke en bekroonde beleggingsplatform heb je toegang tot je beleggingen, realtime koersen en marktnieuws en uitgebreide ordermogelijkheden. Altijd en overal, zowel via de browser als via de mobiele app;
 • Beurzen: Je kunt beleggen op wereldwijde beurzen. Meer dan 50 verschillende beurzen, verspreid over 30 landen.

Account aanmaken bij DEGIRO

Wil je ook een account aanmaken bij DEGIRO? Dit kan binnen enkele minuten. Je krijgt dan de keuze voor het aanmaken van een basic of custody account. Met een basic account geef je toestemming om je effecten uit te lenen. Dit wordt gedaan om het short gaan te faciliteren. Aan het uitlenen van effecten zijn (zeer kleine) risico’s verbonden. Wil je ook deze kleine risico’s afdekken, kies dan voor een custody account. Je geeft dan geen toestemming voor het uitlenen van je effecten en betaald in ruil hiervoor wat extra kosten.

Het is niet mogelijk om tussen het standaard en custody account te wisselen nadat het account is geactiveerd. Maak vooraf een weloverwogen keus!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een andere bank of broker?

Uiteraard staat het iedereen vrij om zelf een andere bank of broker dan DEGIRO uit te kiezen om te gaan beleggen. Voordat je een bank of broker uitzoekt, is het goed een aantal belangrijke punten tegen het licht te houden. Waar moet je precies op letten?

 • Veilig en vertrouwd: Is de bank of broker in Europa gevestigd en dient deze zich te houden aan de Europese wetgeving? Controleer ook of de bank of broker je beleggingen onderbrengt in een apart bewaarbedrijf zodat deze beschermd zijn in geval van een faillissement.
 • Kosten: Voor aankoop en verkoop rekenen banken en brokers transactiekosten. Hoe hoger de transactiekosten, hoe groter dit van invloed is op je uiteindelijke rendement. Daarnaast betaal je bij een bank veelal periodieke kosten voor bijvoorbeeld het aanhouden van een (betaal)rekening en/of beheerkosten. Daarnaast kan de bank of broker allerlei andere kosten rekenen, bijvoorbeeld voor de verwerking van dividend;
 • Toegankelijkheid: Ga je beleggen, dan wil je natuurlijk dat je rekening altijd en overal toegankelijk is. Kun je bijvoorbeeld ook inloggen met een app om je rekening te bekijken of te controleren?
 • Gebruiksvriendelijkheid: Is het beleggingsplatform gebruiksvriendelijk? Kun je gemakkelijk orders plaatsen en je beleggingen inzien? Beschikt het platform over analysemogelijkheden of een overzicht van bijvoorbeeld financiële cijfers?
 • Aanbod: Heb je bij de bank of broker toegang tot wereldwijde beurzen? Kun je bijvoorbeeld ook financiële producten kopen op andere beurzen in Europa, Amerika of bijvoorbeeld Afrika;
 • Service: Heeft de bank of broker ook een toegankelijke klantenservice waar je terecht kunt met vragen waar je online geen antwoord op kunt vinden? Of een nummer voor noodgevallen?

DEGIRO review

Inmiddels beleg ik zelf al een aantal jaar met veel plezier bij DEGIRO. Tijd dus om DEGIRO eens eerlijk onder de loep te nemen in een uitgebreide review. Mijn review over DEGIRO is gebaseerd op mijn ervaringen van de afgelopen jaren en daarin geef ik mijn eerlijk mening. Ik neem geen blad voor mijn mond en heb naast de voordelen ook zeker aandacht voor de nadelen (want deze zijn er wel zeker).

Veel gestelde vragen over DEGIRO

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is de grootste online executie-only broker van Europa. DEGIRO wil iedereen in staat stellen om zelf je financiële toekomst vorm te geven en de beste belegger te worden die je kunt zijn. Met het platform, de educatie en informatie, de kostenbewuste benadering en oneindige mogelijkheden maakt DEGIRO beleggen toegankelijk voor iedereen!

Wat is DEGIRO kernselectie?

In DEGIRO kernselectie zitten veel Exchange Traded Funds (ETF’s), veelal de meest verhandelde ETF’s bij DEGIRO. ETF’s die in de kernselectie van DEGIRO zijn opgenomen kunnen tegen extra lage kosten worden verhandeld. Zo betaal je geen commissiekosten en slechts €1 handlingskosten. De ETF’s in de kernselectie zijn wel aan verandering onderhevig.

Lees meer over de DEGIRO kernselectie en voorwaarden →

Is DEGIRO Nederlands?

DEGIRO startte in 2023 in Nederland. Nu, meer dan 10 jaar later, is DEGIRO de grootste online executie-only broker van Europa en valt de broker officieel onder de Duitse wetgeving en toezicht, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Het platform, website en klantenservice van DEGIRO is in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Is DEGIRO betrouwbaar?

Of DEGIRO betrouwbaar is, dat moet je altijd zelf beoordelen. DEGIRO doet er in ieder geval alles aan om je beleggingen zoveel mogelijk te beschermen:

 • DEGIRO valt, sinds de samenvoeging met FlatexBank, onder de Duitse wetgeving en staat onder toezicht van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).
 • Het Duitse depositogarantiestelsel (German Deposit Guarantee Scheme) beschermd je vermogen tot €100.000.
 • Je beleggingen worden bewaard in een apart bewaarbedrijf en zijn beschermd in het geval van een faillissement.

Is een account bij DEGIRO gratis?

Het aanmaken van een account bij DEGIRO brengt geen kosten met zich mee. Voor het aanhouden van je beleggingen en beleggingsrekening betaal je ieder jaar aansluitkosten.

Lees meer over de kosten en tarieven van DEGIRO →

Wat zijn de kosten bij DEGIRO?

DEGIRO is een broker die erg lage kosten en tarieven rekent, of zoals ze zelf zeggen: ongekend lage tarieven. DEGIRO rekent o.a. de volgende kosten: aansluitkosten, transactiekosten, handlingkosten, valutakosten. DEGIRO is nog steeds een van dé beste en voordeligste keuzes voor de particuliere belegger.

Lees meer over de kosten en tarieven van DEGIRO →

Reacties

Pin It on Pinterest