Beginnen met beleggen

Ook jij kunt met een klein bedrag per maand prima beleggen. Voordat je gaat beginnen met beleggen is het goed de basisbeginselen van het beleggen door te nemen. Goed beleggen is namelijk iets anders dan gokken. Daarnaast is het ook verstandig om de belangrijkste beleggingsbegrippen te kennen.

Beginnen met beleggen in 3 eenvoudige stappen

Beleggingsplan maken

Voordat je gaat beginnen met beleggen is het aan te raden een beleggingsplan op te stellen. Nu alvast een duidelijkheid plan opstellen verhoogd de kans op succes voor de lange termijn. Het beleggingsplan laat je nadenken over vragen als:

  • Wat wil ik met het beleggen bereiken (doel)?
  • Op wat voor manier wil ik dit bereiken (strategie) en op wat voor termijn (horizon)?
  • Met welk eindbedrag ben ik tevreden (resultaat)

Beleggingsplan maken in 5 eenvoudige stappen →

Rekening openen bij een broker

Om zelf te kunnen beginnen met beleggen moet je een beleggingsrekening openen bij een bank of broker. Let bij het uitzoeken van een bank of broker in ieder geval op de veiligheid en betrouwbaarheid. Valt de bank of broker onder de Nederlandse- of Europese wetgeving en toezicht? Let ook op de kosten (hoge transactiekosten zijn van invloed op het rendement) en de toegankelijkheid en de gebruikersvriendelijkheid van het platform.

Beursbelegger belegt zelf met DEGIRO en heeft hier goede ervaringen mee. DEGIRO is de grootste online executie-only broker, voldoet aan alle richtlijnen en heeft daarnaast erg lage transactiekosten.

Lees meer over mijn broker →

Je eerste belegging aanschaffen

He he, eindelijk tijd om je eerste belegging aan te schaffen. Ieder begin is lastig, zo ook als je gaat beginnen met beleggen. Er zijn vele financiële producten waar je in kunt beleggen. Maak het jezelf in het begin niet te lastig en beleg in het begin in een Exchange Traded Fund, ook wel afgekort tot ETF.  Je kunt een ETF zien als een winkelmandje gevuld met verschillende aandelen. Je neemt hierdoor niet teveel risico en belegt direct je geld gespreid.

Reacties

Pin It on Pinterest