CATEGORIE

Hoe werkt het uitkeren van dividend bij DEGIRO?

Sommige bedrijven keren dividend uit aan aandeelhouders. Deze dividend uitkering wordt automatisch geregeld door de bank of broker. In dit artikel gaan we in op de manier waarom dividend bij DEGIRO wordt uitgekeerd.

Dividend bij DEGIRO

Wanneer een aandeel ex-dividend noteert zal het dividend doormiddel van een dividendregel zichtbaar worden in je portefeuille. De betaling van het dividend volgt meestal enkele dagen of weken later.

Record- en ex-dividend date

Op de record date gaat het bedrijf na welke beleggers in aanmerking komen voor het dividend. Om in aanmerking te komen voor de dividend uitkering dien je het aandeel voor de ex-dividenddatum in het bezit te hebben. Deze datum is bijna altijd twee werkdagen vóór de record date.

De record- en ex-dividend date van een dividenduitkering zijn vaak te vinden op de website van de betreffende onderneming. De aankondiging is vaak in het nieuwsoverzicht, of onder investor relations te vinden. Deze informatie wordt vaak ook gepubliceerd door andere financiële nieuwsbronnen.

Lees meer over dividend →

Corporate actions

Totdat het dividend daadwerkelijk aan je is uitbetaald blijft het zichtbaar in je portefeuille onder Corporate actions. Je ziet de verwachte betaaldatum, het bedrag en de belasting die je over het dividend moet betalen. DEGIRO zal dit automatisch voor je inhouden.

Is het dividend daadwerkelijk aan je uitgekeerd, dan kun je dit terugvinden in het rekeningoverzicht van DEGIRO en zal de dividendregel weer uit het overzicht verdwijnen.

Lees meer over corporate actions →

Dividend bij DEGIRO

Reacties

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest