CATEGORIE

Beleggingsportefeuille – Februari 2022

Wie vorige maand de voorspelling had gedaan dat Rusland met een groot militair offensief Oekraïne binnen zou vallen, zou voor gek zijn verklaard. Toch is afgelopen maand aan de vrijheid in Europa – zoals we deze inmiddels al tientallen jaren kennen – een einde gekomen. Uiteraard heeft het conflict ook grote gevolgen voor de financiële markten en mijn beleggingsportefeuille. Beurzen wereldwijd reageerden met een flinke duik naar beneden. Oorlog en sancties zorgen voor onrust en daar houden beleggers niet van.

Afgelopen maand zijn er grote verschillen zichtbaar tussen de verschillende sectoren. De financiële sector kreeg (opnieuw) een klap en trokken (hoog gewaardeerde) technologiefondsen mee. Olie en gas bereikten nieuwe records, wat uiteraard positieve gevolgen had voor deze sector. Wat de gevolgen op de lange termijn voor effect hebben is onzeker. Uiteraard blijf ik als belegger zitten en koop ik bij wanneer ik een goede kans zie. Laten we hopen dat Rusland zich snel weer terugtrekt en het conflict beëindigd.

Januari 2022:€42.638,34
Februari 2022:€42.722,82
Verschil:€84,48
Waarvan inleg:€1.000,-
Rendement:(€915,52) -2,15%
Dividend ontvangen:€64,68
Rendement – Februari 2022

ToppersFloppers
AbbVie (ABBV)
+9,26%
ING Groep (INGA)
-29,64%
Koninklijke Vopak (VPK)
+3,56%
Volkswagen (VOW3)
-11,25%
Walt Disney (DIS)
+2,20%
ASR Nederland (ASRNL)
-10,87%
Toppers & Floppers – Februari 2022

Volledig inzicht in mijn beleggingsportefeuille

Wil je volledig toegang en een gedetailleerd inzicht in mijn beleggingsportefeuille? Dit kan door gebruik te maken van het startpakket beleggen. Je krijgt zo volledig toegang tot mijn portefeuille en kunt de allocatie, posities en rendementen tot in detail bekijken. Je blijft zo ook op de hoogte van mijn recente aan- en verkopen en de ontwikkelingen van de portefeuille in de tijd. Op ieder moment van de dag.

Reacties

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest