CATEGORIE

Beleggingsportefeuille – Januari 2024

In de eerste maand van het nieuwe jaar is het kroonjuweel van de Amsterdamse beurs opnieuw (ook internationaal) favoriet. Gevoed door het enthousiasme – ik zou het bijna een hype willen noemen – over artificial intelligence (AI) steeg NVIDIA in de VS met dubbele cijfers. ASML liftte hier volop op mee. Met een stijging van opnieuw 19% is de chipper verreweg de grootste positie in mijn portefeuille (~7,5%). BE Semiconductor Industries (BESI) was al flink opgelopen vorige maand en bleef mogelijk om die reden iets achter (plusje van 3%).

Verder viel het herstel van Walt Disney op. Beleggers werden getrakteerd met het hervatten van het dividend. Ook krijgen beleggers weer een beetje vertrouwen in het bedrijf, met name door de vooruitzichten dat Disney+ aan het eind van dit jaar mogelijk voor het eerst zwarte cijfers (winst) kan noteren. Het is de vraag of het bedrijf dit waar kan maken, maar de bodembel lijkt geklonken.

Twee aankopen deze maand. Zo kocht ik een kleine pluk Ahold en een kleine pluk Nike bij.

December 2023:€69.170,80
Januari 2024:€73.333,54
Verschil:€4.162,74
Waarvan inleg:€2.900,-
Rendement:+€1.262,74 +1,83%
Dividend ontvangen:€60,27
Rendement beleggingsportefeuille – Januari 2024

ToppersFloppers
ASML
+19,19%
Flow Traders (FLOW)
-9,13%
Walt Disney (DIS)
+9,21%
Eurocommercial Properties (ECMPA)
-8,92%
Microsoft (MSFT)
+9,08%
iShares Clean Energy ETF (IQQH)
-8,67%
Toppers & Floppers – Januari 2024

Volledig inzicht in mijn beleggingsportefeuille

Wil je volledig toegang en een gedetailleerd inzicht in mijn beleggingsportefeuille? Dit kan door gebruik te maken van het startpakket beleggen. Je krijgt zo volledig toegang tot mijn portefeuille en kunt de allocatie, posities en rendementen tot in detail bekijken. Je blijft zo ook op de hoogte van mijn recente aan- en verkopen en de ontwikkelingen van de portefeuille in de tijd. Op ieder moment van de dag.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest