CATEGORIE

Beleggingsportefeuille – Maart 2024

Opnieuw een positieve maand voor mijn beleggingsportefeuille. Hoewel ik zelf wat hoogtevrees begin te krijgen – een (kleine) correctie zou wat mij betreft gezond zijn – blijft het sentiment op de beurs beduidend positief. Volgende maand zijn er weer bedrijfscijfers en wie weet wat de koersen dan gaan doen.

Na de min van vorige maand (2,54%) deze maand een dikke plus voor mijn positie in Alphabet (GOOGL): een plus van ruim 14%. Wat mij opviel was dat vooral mijn Europese aandelen deze maand een mooi rendement lieten zien, waarbij de VS dit keer achter bleef.

Deze maand een flinke storting en één nieuwe aankoop: Avantium (AVTX). Een toonaangevend chemisch technologiebedrijf, dat bezig is met renewable chemistry. Het bedrijf ontwikkelt op dit moment nieuwe technologieën voor de productie van chemicaliën uit hernieuwbare bronnen en is bezig met de bouw van een FDCA-fabriek1 in Delfzijl. Avantium heeft recentelijk nieuw geld opgehaald door uitgifte van (veel) nieuwe aandelen2. Voor mij een mooi moment om in te stappen. Een positie die ik de komende jaren verwacht vast te houden.

Februari 2024:€76.647,13
Maart 2024:€81.639,52
Verschil:€4.992,38
Waarvan inleg:€3.000,-
Rendement:+€1.992,38 +2,60%
Dividend ontvangen:€110,40
Rendement beleggingsportefeuille – Maart 2024

ToppersFloppers
Alphabet (GOOGL)
+14,38%
BE Semiconductor Industries (BESI)
-9,13%
Walt Disney (DIS)
+9,51%
Nike (NKE)
-8,35%
Flow Traders (FLOW)
+8,43%
Apple (AAPL)
-4,53%
Toppers & Floppers – Maart 2024

Volledig inzicht in mijn beleggingsportefeuille

Wil je volledig toegang en een gedetailleerd inzicht in mijn beleggingsportefeuille? Dit kan door gebruik te maken van het startpakket beleggen. Je krijgt zo volledig toegang tot mijn portefeuille en kunt de allocatie, posities en rendementen tot in detail bekijken. Je blijft zo ook op de hoogte van mijn recente aan- en verkopen en de ontwikkelingen van de portefeuille in de tijd. Op ieder moment van de dag.

Bronnen:
[1] Avantium nadert opstart FDCA-fabriek – IEX/ABM Financial News
[2] Avantium haalt 70 miljoen euro op – IEX/ABM Financial News

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest