Wat is daytraden?

Daytraden is net als Swingtraden een actieve vorm van beleggen. Deze vorm van beleggen wordt ook wel trading genoemd. Daytraders proberen te profiteren van de prijsfluctuaties op de beurs.

Daytraders en swingtraders maken veelal gebruik van technische analyse om de juiste koop- en verkoopmomenten te bepalen. Traders hebben een belangrijke functie op de beurs: ze zijn verantwoordelijk voor de koersveranderingen en houden de spread in evenwicht.

Daytraden, swingtraden en beleggen

  • Daytraders houden hun posities maar één dag vast. Aankoop en verkoop vindt plaats op dezelfde dag en iedere positie wordt voor het einde van de beurs gesloten;
  • Swingtraders houden hun posities een aantal dagen, weken of maanden vast;
  • Beleggers houden hun posities soms jaren vast. Sommige beleggers verkopen nooit. Beleggen is, in tegenstelling tot day- en swingtrading, gericht op de (zeer) lange termijn.

Daytraden, swingtraden en beleggen gaan hand in hand. Veel traders doen ook aan langetermijn beleggen en sommige beleggers zijn gaan traden nadat ze jarenlang de beurs als belegger in de gaten hebben gehouden.

Daytraden is geen hobby! Het lijkt simpel maar vergt veel kennis en discipline. Wil je gaan traden, benader het dan als een (parttime)baan en verdiep je in de materie voordat je besluit te gaan handelen.

Reacties

Pin It on Pinterest