CATEGORIE

Beleggingsportefeuille – Mei 2024

Deze maand opnieuw een goede maand voor mijn beleggingsportefeuille. Door een grote storting breidde ik mijn cash positie flink uit. Daarnaast kocht ik opnieuw een groei aandeel, namelijk Just Eat Takeaway (TKWY). Een hoog risico, waarvan ik verwacht dat de koers in de toekomst de waarde van het bedrijf weer wat beter zal weerspiegelen. Of dat uiteindelijk zo gaat uitpakken, is natuurlijk nog maar de vraag.

Wat verder opviel was het koersherstel van Apple. Na maanden van verkoopdruk, herstelde dit aandeel plots flink op de kwartaalcijfers: een mooie plus van 12% wat de waardering van het aandeel weer richting de top bracht. Verder bleven de chippers opnieuw goed liggen en ook mijn overige posities deden het over het algemeen goed. Een mooie plus deze maand van iets meer dan 1% en ook het ontvangen dividend viel niet tegen: €286 euro.

Zoals ik al eerder schreef in mijn blog van maart 2024, blijft het sentiment op de beurzen wat mij betreft te positief. Dit maakt dat ik wat last krijg van hoogtevrees en dit er op dit moment voor zorgt dat ik wat voorzichtiger ben in het openen en uitbreiden van mijn posities. Een (kleine) correctie zou wat mij betreft gezond zijn en daarom houdt ik de komende tijd een goede cashpositie aan.

April 2024:€82.324,46
Mei 2024:€86.915,92
Verschil:€4.591,46
Waarvan inleg:€3.700,-
Rendement:€891,46 +1,08%
Dividend ontvangen:€286,-
Rendement beleggingsportefeuille – Mei 2024

ToppersFloppers
Apple (AAPL)
+12,13%
Walt Disney (DIS)
-7,13%
L&G Hydrogen Economy ETF (HTWO)
+7,99%
ASR Nederland (ASRNL)
-5,47%
BE Semiconductor Industries (BESI)
+7,57%
Global Lithium en Battery ETF (LITU)
-2,78%
Toppers & Floppers – Mei 2024

Volledig inzicht in mijn beleggingsportefeuille

Wil je volledig toegang en een gedetailleerd inzicht in mijn beleggingsportefeuille? Dit kan door gebruik te maken van het startpakket beleggen. Je krijgt zo volledig toegang tot mijn portefeuille en kunt de allocatie, posities en rendementen tot in detail bekijken. Je blijft zo ook op de hoogte van mijn recente aan- en verkopen en de ontwikkelingen van de portefeuille in de tijd. Op ieder moment van de dag.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest