CATEGORIE

Wat is de beste ETF uit DEGIRO kernselectie?

Beleggers bij DEGIRO kunnen vele populaire Exchange Traded Funds (ETF) die door de broker zijn opgenomen in de kernselectie eenmaal per maand goedkoop aan de beleggingsportefeuille toevoegen. In dit artikel nemen we een aantal van de beste ETF uit DEGIRO kernselectie onder de loep en geven we antwoord op de vraag: wat is de beste ETF uit DEGIRO kernselectie?

Alles over de kernselectie bij DEGIRO →

De 7 beste ETF uit DEGIRO kernselectie

iShares Core MSCI World ETF

De iShares Core MSCI World ETF volgt een index die bestaat uit ondernemingen uit ontwikkelde landen. Je belegt direct internationaal gespreid in 1492 ondernemingen. Het fonds lijkt veel op het All-World fonds van Vanguard – zie verderop in dit artikel – en is net iets goedkoper. Je betaalt 0,20% aan kosten. De spreiding is echter minder dan de VWRL ETF. De ETF van iShares heeft risicoprofiel 4.

Product:iShares Core MSCI World UCITS ETF
Ticker, ISIN:IWDA (Euronext Amsterdam), IE00B4L5Y983
Kosten:0,20%

Vanguard FTSE All-World ETF

De All-World ETF van Vanguard lijkt erg veel op de Core MSCI World ETF van iShares. VWRL is een van de meest populaire wereldwijde ETF’s. Je belegt direct gespreid in vele grote en middelgrote ondernemingen over de gehele wereld. VWRL is samengesteld uit meer dan 3.700 bedrijven over de gehele wereld. De VWRL ETF van Vanguard heeft risicoprofiel 6. Sinds kort is ook de accumulerende All-World ETF (VWCE) opgenomen in de DEGIRO kernselectie.

Alles over de Vanguard All-World ETF (VWRL) →
VWRL vs VWCE: wat zijn de verschillen →

Product:Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Ticker, ISIN:VWRL (Euronext Amsterdam), IE00B3RBWM25
Kosten:0,22%
Rendement Vanguard All-World ETF – April 2024

Vanguard S&P 500 ETF

Naast de All-World ETF heeft Vanguard ook een S&P 500 ETF. In plaats van wereldwijd, beleg je doormiddel van deze ETF in 500 grote Amerikaanse bedrijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Apple, Google, Microsoft, Coca-Cola en Walt Disney. De kosten voor deze ETF zijn zeer laag, slechts 0,07%, wat het uiteindelijke rendement van je beleggingen ten goede komt. De S&P 500 ETF heeft risicoprofiel 6 en belegt alleen in Amerika.

Product:Vanguard S&P 500 UCITS ETF
Ticker, ISIN:VUSA (Euronext Amsterdam), IE00B3XXRP09
Kosten:0,07%

iShares Global Clean Energy ETF

Door in de iShares Global Clean Energy ETF te beleggen beleg je in bedrijven die actief zijn in de productie van schone energie of de levering van apparatuur en technologie voor schone energie. Dit zijn bedrijven uit zowel ontwikkelde als opkomende markten. De komende jaren zal er flink worden geïnvesteerd in de transitie naar een duurzame en schonere vorm van energie. Je kunt hier als belegger van profiteren door duurzaam te beleggen in de Clean Energy ETF van iShares. De ETF heeft risicoprofiel 5.

Duurzaam beleggen in Clean Energy →

Product:iShares Global Clean Energy UCITS ETF
Ticker, ISIN:IQQH (Xetra Beurs), IE00B1XNHC34
Kosten:0,65%
Top 10 bedrijven iShares Global Clean Energy ETF – April 2024
Beste ETF uit DEGIRO kernselectie tip

Let op! De iShares Clean Energy ETF wordt aangeboden op de Xetra-beurs en niet op Euronext Amsterdam. Je betaalt mogelijk extra aansluitkosten.
Meer over aansluitkosten bij DEGIRO →

iShares EURO STOXX 50 ETF

Met de iShares Euro STOXX 50 ETF beleg je in de 50 grootste ondernemingen uit de eurozone. Dit is een regionale belegging gericht op grote Europese ondernemingen met een grote marktkapitalisatie. De ETF volgt een index van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie. De STOXX 50 ETF van iShares heeft risicoprofiel 6 en belegt alleen in Europa.

Product:iShares Core EURO STOXX 50 UCITS ETF
Ticker, ISIN:EUEA (Euronext Amsterdam), IE0008471009
Kosten:0,10%

Vanguard FTSE 100 ETF

Wil je naast Amerika en Europa ook beleggen in het Verenigd Koninkrijk? Dan is de Vanguard FTSE 100 ETF een uitkomst. Deze ETF belegt in de 100 grootste bedrijven van de UK en is ook opgenomen in DEGIRO kernselectie. De kosten van deze ETF zijn ook uiterst laag, je betaalt slechts 0,09%. Houd wel rekening met valutarisico, gezien het fonds in Engelse ponden is genoteerd. Het risicoprofiel van deze ETF is 6.

Product:Vanguard FTSE 100 UCITS ETF
Ticker, ISIN:VUKE (London Stock Exchange), IE00B810Q511
Kosten:0,09%

De beste ETF uit DEGIRO kernselectie voor Nederland

iShares AEX ETF

Deze ETF mag natuurlijk niet in je portefeuille ontbreken. Met de iShares AEX ETF beleg je doelgericht in de meest verhandelde Nederlandse aandelen. Dit zijn de 25 grootste in Nederland genoteerde ondernemingen. Je kunt denken aan ASML, ING, Ahold en Wolters Kluwer, maar ook aan Unilever en Shell. Het risico van deze ETF bedraagt risicoprofiel 4 en je belegt alleen in Nederland. En ook deze ETF is opgenomen in DEGIRO kernselectie.

Product:iShares AEX UCITS ETF
Ticker, ISIN:IAEX (Euronext Amsterdam), IE00B0M62Y33
Kosten:0,30%

Reacties

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest