CATEGORIE

DEGIRO kosten en tarieven 2024: Alles op een rij

Veel particuliere beleggers beleggen bij DEGIRO. DEGIRO is een broker die erg lage kosten en tarieven rekent, of zoals ze zelf zeggen: ongekend lage tarieven. In dit artikel zetten we de actuele DEGIRO kosten en tarieven van 2024 voor je op een rij, zodat je zelf kunt besluiten of deze broker voor jou een goede én goedkope keus is. We sluiten het artikel af met een paar kostenvoorbeelden.

Benieuwd naar mijn volledige DEGIRO review van 2024? Lees dan het onderstaande artikel.

DEGIRO kosten en tarieven

DEGIRO adverteert met ‘beleggen tegen ongekend lage tarieven‘. Maar is dit ook echt zo? Beleggen kost namelijk altijd geld, zo ook bij DEGIRO. Je krijgt als belegger te maken met een aantal verschillende kosten. Dit zijn DEGIRO kosten en tarieven die de broker in rekening brengt:

 • Aansluitkosten: Aansluitingskosten worden alleen in rekening gebracht voor beurzen buiten de home exchange. Voor Nederlandse DEGIRO klanten zijn dit Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.
 • Transactiekosten: DEGIRO brengt daarnaast transactiekosten in rekening. Dit zijn kosten per transactie afhankelijk van de beurs.
 • Handlingkosten: Dit bedrag dekt alle kosten van derden en komt bovenop de transactiekosten.
 • Valutakosten: De kosten voor het (automatisch) wisselen van valuta.

DEGIRO aansluitkosten

Ieder jaar brengt DEGIRO aansluitkosten in rekening. Deze aansluitingskosten worden alleen in rekening gebracht voor beurzen buiten de home exchange. Voor Nederlandse beleggers zijn dit Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Voor andere beurzen (buiten Euronext Amsterdam en Brussel) worden eens per jaar aansluitkosten in rekening gebracht. Dit betreft €2,50 per beurs per kalenderjaar. Deze aansluitkosten worden alleen in rekening gebracht als tijdens het kalenderjaar een transactie wordt uitvoert of een positie wordt aangehouden op de betreffende beurs. Hieronder enkele voorbeelden.

DEGIRO kosten: aansluitkosten 2024
Posities portefeuilleBeurzenDEGIRO aansluitkosten per jaar
1 positie
All World ETF (VWRL)
Euronext AmsterdamGeen (home exchange)
3 posities
All World ETF (VWRL)
Microsoft
Apple
Euronext Amsterdam
NASDAQ
€2,50
5 posities
All World ETF (VWRL)
AB Inbev
ASML
Volkswagen
Euronext Amsterdam
Euronext Brussel
Xetra Frankfurt
NASDAQ
€5,00
DEGIRO aansluitkosten 2024

DEGIRO transactiekosten

Transacties bij DEGIRO kosten ook geld. Hoeveel is echter sterk afhankelijk van het type financiële product.

 • Voor aandelen op de Nederlandse beurs betaal je €2,00 aan transactiekosten per transactie.
 • Voor Amerikaanse en Canadese aandelen wordt €1,00 aan transactiekosten in rekening gebracht.
 • Voor aandelen op vele Europese beurzen – waaronder Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk – betaal je €3,90 aan transactiekosten.
 • Voor de aankoop van trackers, waaronder Exchange Traded Funds, betaal je vaste transactiekosten van €2,00 per transactie, tenzij de ETF in de DEGIRO kernselectie zit (lees hierover meer onder het kopje DEGIRO kosten van de kernselectie).
 • Voor obligaties betaal je €2,00 transactiekosten.
 • Voor opties/futures betaal je €0,75 per contract voor Europa en $0,75 per contract voor Amerika.
DEGIRO kosten: transactiekosten 2024
DEGIRO kosten: transactiekosten trackers 2024
AandeelDEGIRO transactiekosten
Apple (AAPL)
Beurs: NASDAQ
€1,00
Ahold (AD)
Beurs: Euronext Amsterdam
€2,00
Volkswagen (VOW3)
Beurs: Xetra
€3,90
iShares EM Dividend ETF (EUNY)
Beurs: Xetra
€2,00
All World ETF (VWRL)
Beurs: Euronext Amsterdam
Geen (kernselectie)*
DEGIRO transactiekosten 2024

*Let op! Bovenop de transactiekosten betaal je per transactie ook handlingskosten. Het kostentotaal per transactie bestaat uit transactiekosten + handlingskosten + valutakosten. Een aantal concrete voorbeelden volgen verderop in dit artikel.

DEGIRO handlingkosten

DEGIRO brengt naast de transactiekosten per transactie ook handlingskosten in rekening. Dit bedrag dekt alle kosten van derden en betreft standaard €1,00 per transactie. Deze vaste handelingskosten zijn van toepassingen op alle producten, inclusief de DEGIRO kernselectie. Op transacties via Tradegate, opties en futures zijn geen handlingskosten van toepassing.

DEGIRO kosten: handlingkosten 2024

DEGIRO valutakosten

Tot slot brengt DEGIRO kosten in rekening voor het (automatisch) wisselen van valuta. Het tarief hiervoor is 0,25% per transactie. De valutakosten zijn verwerkt in de aan- en verkoopprijs en terug te vinden in het transactieoverzicht van je beleggingsportefeuille. Wanneer je handmatig valuta wilt wisselen – bijvoorbeeld als je dollars op je rekening wilt aanhouden – betaal je een extra vast bedrag van €10,- euro plus 0,25% per transactie. Dit is enkel voordelig bij een flinke storting of opname.

DEGIRO kosten: valutakosten 2024

Voorbeelden van DEGIRO kosten

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van de totale kosten bij DEGIRO. Houdt er rekening mee dat het kostentotaal wordt bepaald door de transactiekosten plus de handlingskosten plus de eventuele valutakosten. Het kostentotaal is ook sterk afhankelijk van de hoogte van de transactie. Voor het gemak zijn onderstaande voorbeelden gebaseerd op een inleg van €1.000 euro.

TransactieDEGIRO kosten
Koop: Apple (AAPL)
Koers: $160,00 (6st) = $960,00
USD/EUR: 1,14
Beurs: NASDAQ
Transactiekosten: €1,00
Handlingkosten: €1,00
Valutakosten: €2,40 ($960,00×0,25%)
Totaal: €4,40
Koop: Ahold (AD)
Koers: €30,00 (33st)
Beurs: Euronext Amsterdam
Transactiekosten: €2,00
Handlingkosten: €1,00
Totaal: €3,00
Koop: Volkswagen (VOW3)
Koers: €180,00 (5st)
Beurs: Xetra
Transactiekosten: €3,90
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €4,90
Koop: iShares EM Dividend ETF (EUNY)
Koers: €18,00 (55st)
Beurs: Xetra
Transactiekosten: €2,00
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €3,00
All World ETF (VWRL)Transactiekosten: €0,00 (kernselectie)
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €1,00
Aansluitkosten (NASDAQ en Xetra)€5,00 per jaar
DEGIRO kosten – juni 2024

Veel gestelde vragen over DEGIRO kosten

Is DEGIRO goedkoop?

Zowel actieve als passieve beleggers kunnen bij DEGIRO op een gemakkelijke en goedkope manier beleggen. Beleg je alleen in de ETF kernselectie, dan kan beleggen bij DEGIRO erg voordelig zijn. Beleggers die weinig transacties maken en beleggen voor de lange termijn zijn bij DEGIRO over het algemeen voordeliger uit dan bij een andere bank of broker. Voor actieve beleggers en traders is DEGIRO misschien wat minder geschikt. Uit verschillende internationale brokeronderzoeken blijkt dat DEGIRO momenteel nog steeds de beste en goedkoopste broker is om online te beleggen.

Betaal ik bij DEGIRO kosten voor real-time koersen?

Dat hangt van de beurs af. Voor wat betreft Euronext (Amsterdam, Brussels, Lisbon, Paris, Oslo), Tradegate en Germany Frankfurt Stock Exchange betaal je geen extra kosten voor real-time koersen. Deze data wordt weergegeven. Voor de beurzen Austria Vienna, Griekenland, Italië, Spanje en Polen betaal je € 5,00 per maand per beurs voor real-time koersen. Bekijk het tarievenoverzicht van DEGIRO voor alle beurzen en tarieven.

Betaal ik bij de DEGIRO kosten voor storten en opnemen?

Nee, het storten van geld naar je beleggingsrekening of het opnemen van geld van je beleggingsrekening is bij DEGIRO gratis. Je betaalt hiervoor geen kosten. Het sluiten van een account bij DEGIRO (en het opnemen van je gehele beleggingsrekening) is ook zonder kosten mogelijk.

Rekent DEGIRO kosten voor overboeken van beleggingen?

Ja en nee:

 • Heb je ergens anders een beleggingsrekening en wil je beleggingen uit dit account overzetten naar een beleggingsrekening op DEGIRO, dan brengt DEGIRO hier geen kosten voor in rekening.
 • Wil je beleggingen van een beleggingsrekening bij DEGIRO overmaken naar een beleggingsrekening bij een andere bank of broker, dan rekent DEGIRO kosten voor deze verwerking. Voor het overboeken van je portefeuille naar een andere bank of broker brengt DEGIRO €20,- (plus eventuele externe kosten) per regel in rekening. Goedkoper is het verkopen van je huidige positie en het aankopen van diezelfde positie in je externe beleggingsportefeuille.

Rekent DEGIRO kosten voor dividend en couponverwerking?

Nee. In principe is een normaal cash- en stockdividend kosteloos. DEGIRO brengt voor deze standaardverwerking geen kosten in rekening. Heb je te maken met een keuzedividend en kies je in plaats van cash zelf voor stock dividend, dan brengt DEGIRO wel €7,50 aan kosten in rekening. Houdt hier dus rekening mee in je eventuele dividendkeuze!

Rekent DEGIRO maandelijkse kosten?

Nee. DEGIRO brengt alleen jaarlijkse kosten in rekening in de vorm van aansluitkosten. Deze bedragen €2,50 per beurs per kalenderjaar (met uitzondering van je home exchange). Lees hier meer over onder het kopje DEGIRO aansluitkosten.

Wat zijn de kosten voor aandeelhoudersvergaderingen?

Wanneer je een aandeelhoudersvergadering wilt bijwonen van een bedrijf waarvan je een aandeel aan je beleggingsportefeuille hebt toegevoegd, dan kan dit via DEGIRO. Kosten voor deze aanmelding zijn €10,- voor aandeelhoudersvergaderingen in Nederland en €100,- euro + de lokale kostprijs voor aandeelhoudersvergaderingen in het buitenland.

Wat zijn de kosten van DEGIRO kernselectie?

Je zult op internet en in blogs nog veel (verouderde) informatie vinden is over de gratis DEGIRO kernselectie. Helaas is dit gratis verleden tijd. Tegenwoordig betaal je voor iedere transactie van een ETF die deel uitmaakt van DEGIRO kernselectie ook handlingskosten. Deze bedragen €1,00 per transactie. Voor een ETF buiten de DEGIRO betaal je daarbovenop ook €2,00 aan transactiekosten. In totaal:

 • Betaal je voor ETF’s binnen de kernselectie dus €1,00 handlingskosten.
 • Betaal je voor ETF’s buiten de kernselectie €2,00 transactiekosten + €1,00 handlingskosten = €3,00 totaal aan kosten.

Per kalendermaand kun je maximaal één transactie in een ETF binnen de kernselectie uitvoeren zonder transactiekosten. Zorg ervoor dat je transactie aan de voorwaarden voldoet en dat je de juiste beurs selecteert die binnen de kernselectie valt. Lees meer over DEGIRO kernselectie.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest