CATEGORIE

DEGIRO review 2024: Mijn eerlijke mening over DEGIRO

Veel particuliere beleggers beleggen bij DEGIRO. DEGIRO is de afgelopen jaren niet voor niks uitgegroeid tot dé grootste broker in Europa. Met het slimme, gebruiksvriendelijke platform kan iedereen tegen ongekend lage tarieven gemakkelijk zelf beleggen. Ook ik beleg inmiddels al een aantal jaar met veel plezier bij DEGIRO. Tijd dus om DEGIRO eens eerlijk onder de loep te nemen in een uitgebreide DEGIRO review 2024.

DEGIRO review 2024

Deze DEGIRO review is gebaseerd op mijn ervaringen van de afgelopen jaren – lees ook verderop in dit artikel – en geschreven aan het begin van 2024. Hoewel ik affiliate ben geweest van DEGIRO (nu niet meer) is deze review gebaseerd op mijn eerlijk mening. Ik neem geen blad voor mijn mond en heb naast de voordelen ook zeker aandacht voor de nadelen (want deze zijn er wel zeker). Concluderend ben ik er echter van overtuigd dat beleggen bij DEGIRO nog steeds voor mij de beste keus is.

DEGIRO platform review

Het beleggingsplatform van DEGIRO is zowel gebruikersvriendelijk als uitgebreid. Voor de beginnende belegger kan het platform nog wel eens overweldigend overkomen. Via het platform heb je namelijk toegang tot je beleggingen, realtime koersen, fundamentele bedrijfsinformatie en marktnieuws. Geen paniek: het went vanzelf. Gun jezelf de tijd om de verschillende functionaliteiten te ontdekken.

DEGIRO review 2024: platform

De laatste jaren heeft DEGIRO veel functionaliteiten aan het platform toegevoegd. Zo zijn inmiddels vele financiële gegevens en ratio’s van de verschillende bedrijven ook via het platform inzichtelijk. Handig voor bijvoorbeeld fundamentele analyse. Hieronder enkele overzichten van het platform voor het aandeel ASML.

Koersgrafiel van het aandeel ASML – DEGIRO platform
DEGIRO review 2024: financiële gegevens bij DEGIRO
Financiële gegevens voor het aandeel ASML – DEGIRO platform

DEGIRO trading review

Via het platform van DEGIRO is het ook mogelijk om te handelen. Zo kun je naast aandelen, ook andere financiële producten zoals beleggingsfondsen en obligaties, aan je portefeuille toevoegen. Hefboomproducten zoals opties, turbo’s en futures zijn via het platform ook gemakkelijk aan te schaffen. Het platform is echter minder geschikt voor actieve daytraders. De mogelijkheden voor technische analyse zijn beperkt en ook is beleggen in CFD’s niet mogelijk. Gebruik voor daytrading liever een andere platform, bijvoorbeeld TEFS Evolution.

DEGIRO kosten en tarieven

DEGIRO adverteert altijd met ‘beleggen tegen ongekend lage kosten‘. Maar is dit ook echt zo? Beleggen kost geld, ook bij DEGIRO. Je krijgt te maken met een aantal verschillende kosten.

 • Aansluitkosten: Aansluitingskosten worden alleen in rekening gebracht voor beurzen buiten de home exchange. Voor Nederlandse DEGIRO klanten zijn dit Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Voor andere beurzen worden aansluitkosten in rekening gebracht van €2,50 per beurs per kalenderjaar. Deze kosten worden alleen in rekening gebracht als tijdens het kalenderjaar een transactie wordt uitvoert of een positie wordt aangehouden op de betreffende beurs.
 • Transactiekosten: DEGIRO brengt daarnaast transactiekosten in rekening. Voor transacties op de Nederlandse beurs betaal je €2,00 aan transactiekosten per transactie. Voor Amerikaanse en Canadese aandelen wordt €1,00 aan transactiekosten in rekening gebracht (let op: er zijn ook handlingskosten).
 • Handlingkosten: Dit bedrag dekt alle kosten van derden en betreft standaard €1,00 per transactie. Deze vaste handelingskosten zijn van toepassingen op alle producten, inclusief de kernselectie. Op transacties via Tradegate, opties en futures zijn geen handlingskosten van toepassing.
 • Valutakosten: De kosten voor het (automatisch) wisselen van valuta is 0,25%. De valutakosten zijn verwerkt in de aan- en verkoopprijs en terug te vinden in het transactieoverzicht van je beleggingsportefeuille.
DEGIRO review 2024: kosten DEGIRO 2024
Transactiekosten bij DEGIRO – juni 2024

Hieronder een aantal voorbeelden van transacties en de verschillende kosten. De kosten zijn gebaseerd op een inleg van €1.000.

AandeelDEGIRO kosten
Apple (AAPL)
Koers: $160,00 (6st) = $960,00
USD/EUR: 1,14
Beurs: NASDAQ
Transactiekosten: €1,00
Handlingkosten: €1,00
Valutakosten: €2,40 ($960,00×0,25%)
Totaal: €4,40
Ahold (AD)
Koers: €30,00 (33st)
Beurs: Euronext Amsterdam
Transactiekosten: €2,00
Handlingkosten: €1,00
Totaal: €3,00
Volkswagen (VOW3)
Koers: €180,00 (5st)
Beurs: Xetra
Transactiekosten: €3,90
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €4,90
iShares EM Dividend ETF (EUNY)
Koers: €18,00 (55st)
Beurs: Xetra
Transactiekosten: €2,00
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €3,00
All World ETF (VWRL)Transactiekosten: €0,00 (kernselectie)
Handlingskosten: €1,00
Totaal: €1,00
Kostenoverzicht DEGIRO – juni 2024

DEGIRO kosten per jaar

DEGIRO brengt dus verschillende kosten in rekening. Maar wat zijn de kosten van het beleggen bij DEGIRO per jaar? Zoals je hebt kunnen lezen is dit afhankelijk van een aantal factoren. O.a. de beurzen waar je de beleggingsposities aanhoudt, de financiële producten en de hoeveelheid transacties die je verricht (handelen). Hieronder een aantal voorbeelden.

Posities portefeuilleBeurzenDEGIRO kosten per jaar
1 positie
All World ETF (VWRL)
Euronext AmsterdamGeen aansluitkosten (home exchange)
3 posities
All World ETF (VWRL)
Microsoft
Apple
Euronext Amsterdam
NASDAQ
€2,50
5 posities
All World ETF (VWRL)
AB Inbev
ASML
Volkswagen
Euronext Amsterdam
Euronext Brussel
Xetra Frankfurt
NASDAQ
€5,00
Jaarkosten DEGIRO

Ook DEGIRO heeft de laatste jaren de verschillende kosten verhoogd. Maar zoals je in bovenstaande voorbeelden kunt zien, heeft DEGIRO nog steeds een van de laagste tarieven op de markt. De broker blijft, in vergelijking met andere banken en brokers, nog steeds erg goedkope (zo niet de goedkoopste) tarieven hanteren.

DEGIRO kernselectie

DEGIRO heeft vele populaire Exchange Traded Funds (ETF) opgenomen in een kernselectie. De kernselectie bied een ruime keus aan ETF’s in verschillende sectoren en regio’s en kun je eenmaal per maand zonder transactiekosten aan je portefeuille toevoegen. Op deze manier kun je als belegger het rendement van je portefeuille optimaliseren en zonder al teveel transactiekosten je portefeuille gemakkelijk diversifiëren. Aankopen binnen de kernselectie dienen wel te voordoen aan een aantal voorwaarden.

Alles over de kernselectie van DEGIRO →
7x Beste ETF uit DEGIRO kernselectie →

Mijn DEGIRO ervaring van de afgelopen jaren

Inmiddels beleg ik al enkele jaren met veel plezier bij DEGIRO. Mijn ervaring over DEGIRO is dan ook erg positief. Over het algemeen werkt het platform goed (op enkele storingen na) en voor de particuliere belegger zijn er uitgebreide mogelijkheden. Je krijgt bij DEGIRO toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Een dikke plus blijven ook de lage kosten en ETF kernselectie. Gemakkelijke besparingen die direct van positieve invloed zijn op het rendement.

Kritischer ben ik over de app. Inloggen wil nog wel eens een storing geven. De app blijft dan laden. Geheel afsluiten en opnieuw proberen is dan de beste oplossing. Daarnaast is het portefeuilleoverzicht bij DEGIRO beperkt. Uitgebreide mogelijkheden voor het bijhouden van rendementen zijn er niet en een visuele vormgeving van bijvoorbeeld de spreiding van je beleggingsportefeuille ontbreekt. Beleggen bij DEGIRO doe je vooral zelf, automatisch (her)balanceren of inleggen is (nog) niet mogelijk. Ook wel logisch, op deze manier houdt de broker haar kosten laag.

Voordelen van DEGIRO

Veilige en betrouwbare Europese broker. Voldoet aan alle (financiële) richtlijnen.

Erg lage tarieven en een ETF kernselectie.

Zeer gemakkelijk en snel een account aanmaken en binnen enkele uren zelf aan de slag.

Uitgebreid beleggersplatform. Overal toegang tot je beleggingen, koersen en marktnieuws. Via de browser én mobiele app.

Uitgebreide beleggersacademie voor beginnende beleggers met honderden verschillende artikelen.

Nadelen van DEGIRO

Je effecten worden door DEGIRO uitgeleend. Dit brengt een klein risico met zich mee.

Automatisch inleggen is niet mogelijk. Iedere maand dien je zelf handmatig geld over te maken en order in te leggen.

Geen visuele prestatiegrafieken of uitgebreide rapportages. Portefeuille overzicht in regels.

Rekeningoverzicht is onoverzichtelijk. (Netto) dividend en transacties niet gemakkelijk terug te vinden.

Tips voor DEGIRO

 • Geld storten op je beleggingsrekening is heel gemakkelijk. Als je een account aanmaakt bij DEGIRO wordt je tijdens het registratieproces naar je (betaal)rekening gevraagd. Deze (betaal)rekening koppel je aan de beleggingsrekening bij DEGIRO. Je kunt alleen geld overmaken van deze gekoppelde (betaal)rekening.
 • Om je beleggingen en rekening beter te beveiligen kun je twee-stapsverificatie instellen. Je hebt hiervoor de Google Authenticator nodig. Je ontvangt via de Google Authenticator een extra inlogcode. Deze inlogcode dien je na het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. De bevestigingscode krijg je op je telefoon. Twee-stapsverificatie maakt je account veiliger door een extra beveiliging toe te voegen aan het inlogproces.

Hoe betrouwbaar is DEGIRO?

Een betrouwbare broker is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt dat je geld veilig is. Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken of de broker waarbij je een beleggingsrekening wilt openen onder toezicht staat van een financiële toezichthouder, valt onder het depositogarantiestelsel en of je beleggingen worden bewaard in een apart bewaarbedrijf.

 • DEGIRO valt, sinds de samenvoeging met FlatexBank, onder de Duitse wetgeving en staat onder toezicht van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin);
 • Daarnaast valt het belegd vermogen onder het Duitse depositogarantiestelsel (German Deposit Guarantee Scheme). Je belegd vermogen is dan ook beschermd tot €100.000. Mocht DEGIRO in de toekomst toch failliet gaan, waar we natuurlijk niet vanuit gaan, dan is je geld veilig en tot €100.000 gegarandeerd.
 • Daarnaast worden je beleggingen bewaard in een apart bewaarbedrijf. Doordat beleggingen in een apart bewaarbedrijf zijn ondergebracht zijn deze volledig beschermd bij eventueel faillissement. Mocht de broker failliet gaan, dan blijven je beleggingen en geld behouden en van jou. Jij bent en blijf eigenaar.

Conclusie DEGIRO review 2024

Zowel actieve- als inactieve beleggers kunnen bij DEGIRO op een gemakkelijke manier uitgebreid beleggen. Door het brede aanbod in beleggingsproducten en beurzen in combinatie met de lange transactiekosten is zelf beleggen bij DEGIRO erg aantrekkelijk. Beleggers die weinig transacties maken en beleggen voor de lange termijn zijn voordelig uit. Beleg je alleen in de ETF kernselectie, dan kan beleggen bij DEGIRO erg voordelig zijn. Voor beginnende beleggers is DEGIRO ook uitermate geschikt en biedt de broker een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk platform. Daarnaast is er veel informatie op de website beschikbaar om de beginner op weg te helpen.

Waarom kies ik voor DEGIRO?

 • Europese broker: DEGIRO valt onder de Duitse wetgeving en toezicht, de BaFin.
 • Bewaarbedrijf: DEGIRO zorgt ervoor dat je beleggingen veilig worden bewaard in een bewaarbedrijf en zijn beschermd in het geval van een faillissement.
 • Lage kosten: Bij DEGIRO betaal je lage kosten voor elke transactie. Daarnaast betaal je geen kosten voor dividendverwerking (bij een basic account) of voor het aanhouden van je beleggingen. Je betaalt enkel aansluitkosten en valutakosten voor exchanges.
 • Kernselectie: DEGIRO heeft veel ETF’s in de kernselectie. ETF’s in deze kernselectie kunnen eenmaal per maand zeer goedkoop gekocht of verkocht worden. Je betaalt enkel een vast tarief voor handlingskosten en geen transactiekosten bij de aan- of verkoop van de ETF. Er gelden wel wat voorwaarden, die lees je hier;
 • Beleggingsplatform: Via het gebruiksvriendelijke en bekroonde beleggingsplatform heb je toegang tot je beleggingen, realtime koersen en marktnieuws en uitgebreide ordermogelijkheden. Altijd en overal, zowel via de browser als via de mobiele app;
 • Beurzen: Je kunt beleggen op wereldwijde beurzen. Meer dan 50 verschillende beurzen, verspreid over 30 landen.

Account aanmaken bij DEGIRO

Wil je ook een account aanmaken bij DEGIRO? Dit kan binnen enkele minuten. Je krijgt dan de keuze voor het aanmaken van een basic of custody account. Met een basic account geef je toestemming om je effecten uit te lenen. Dit wordt gedaan om het short gaan te faciliteren. Aan het uitlenen van effecten zijn (zeer kleine) risico’s verbonden. Wil je ook deze kleine risico’s afdekken, kies dan voor een custody account. Je geeft dan geen toestemming voor het uitlenen van je effecten en betaald in ruil hiervoor wat extra kosten.

Het is niet mogelijk om tussen het standaard en custody account te wisselen nadat het account is geactiveerd. Maak vooraf een weloverwogen keus!

Veel gestelde vragen over DEGIRO

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is de grootste online executie-only broker van Europa. DEGIRO wil iedereen in staat stellen om zelf je financiële toekomst vorm te geven en de beste belegger te worden die je kunt zijn. Met het platform, de educatie en informatie, de kostenbewuste benadering en oneindige mogelijkheden maakt DEGIRO beleggen toegankelijk voor iedereen!

Wat is DEGIRO kernselectie?

In DEGIRO kernselectie zitten veel Exchange Traded Funds (ETF’s), veelal de meest verhandelde ETF’s bij DEGIRO. ETF’s die in de kernselectie van DEGIRO zijn opgenomen kunnen tegen extra lage kosten worden verhandeld. Zo betaal je geen commissiekosten en slechts €1 handlingskosten. De ETF’s in de kernselectie zijn wel aan verandering onderhevig.

Lees meer over de DEGIRO kernselectie en voorwaarden →

Is DEGIRO Nederlands?

DEGIRO startte in 2023 in Nederland. Nu, meer dan 10 jaar later, is DEGIRO de grootste online executie-only broker van Europa en valt de broker officieel onder de Duitse wetgeving en toezicht, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Het platform, website en klantenservice van DEGIRO is in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Is DEGIRO betrouwbaar?

Of DEGIRO betrouwbaar is, dat moet je altijd zelf beoordelen. DEGIRO doet er in ieder geval alles aan om je beleggingen zoveel mogelijk te beschermen:

 • DEGIRO valt, sinds de samenvoeging met FlatexBank, onder de Duitse wetgeving en staat onder toezicht van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).
 • Het Duitse depositogarantiestelsel (German Deposit Guarantee Scheme) beschermd je vermogen tot €100.000.
 • Je beleggingen worden bewaard in een apart bewaarbedrijf en zijn beschermd in het geval van een faillissement.

Is een account bij DEGIRO gratis?

Het aanmaken van een account bij DEGIRO brengt geen kosten met zich mee. Voor het aanhouden van je beleggingen en beleggingsrekening betaal je ieder jaar aansluitkosten.

Lees meer over de kosten en tarieven van DEGIRO →

Wat zijn de kosten bij DEGIRO?

DEGIRO is een broker die erg lage kosten en tarieven rekent, of zoals ze zelf zeggen: ongekend lage tarieven. DEGIRO rekent o.a. de volgende kosten: aansluitkosten, transactiekosten, handlingkosten, valutakosten. DEGIRO is nog steeds een van dé beste en voordeligste keuzes voor de particuliere belegger.

Lees meer over de kosten en tarieven van DEGIRO →

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pin It on Pinterest